Juha je nekaj, kar čisto vsak posameznik je. Seveda imamo zelo veliko različnih juh. Nekateri imajo rajši, govejo juho, drugi pa imajo rajši bolj goste juhe, kot je na primer paradižnikova ali pa gobova. Juha je definitivno nekaj kar najbolj paše v zimskem času. Takrat nekako gledamo skozi okno, kako pada sneg in si enostavno zaželimo nekaj toplega in tekočega. Seveda v tistem primeru pomislimo na juho.
Jaz načeloma juho rada jem, čisto vsak letni čas. Imam obdobja, ko mi seveda malo bolj paše kot po navadi in takrat lahko jem juho tudi vsak dan. Jaz imam najraje govejo juho. Definitivno pa obožujem tudi gobovo. Čisto vedno, ko pridem na obisk k svoji mami, točno ve, kaj mi mora pripraviti in to je juha. Vedno dobim na krožniku juho in to tisto res pravo domačo govejo juho. Nekako se vedno spomnim na otroštvo in pa na obdobju, ko sem odraščala. To je mamina juha, ki ima res neko posebno moč. Vedno se spomnim na to, kako sem odraščala in kako mi je vedno pripravila to res mojo najljubšo juhu. Velikokrat sem že preizkusila to juho narediti sama doma, ampak enostavno ni ista kot mamina. Kljub temu, da mi mama daleč sept še, vseeno ne znam narediti pravilno in moja največja napaka je to, da si ne vzamem časa. Takšne juhe definitivno potrebujejo čas.
Ravno zato komaj čakam, da pridem na obisk k svoji mami, da spet probam to juho in da seveda obujam spomine ter uživam ob tem dobrem okusu. Ko pa pridem domov, pa si enostavno pripravim svojo gobovo juho, ki jo prav tako obožujem kot mamino govejo. Juhe so res nekaj posebnega in enostavnega za pripravit in ravno zato jih zelo veliko ljudi obožuje. Če pa seveda želimo malo boljšo juho pa si moramo vzeti malo več časa za pripravo in tako bomo res uživali v teh dobrih okusih.